tirsdag, desember 05, 2006

5.vindu: Den første julefeiringa

Den første julefeiringa er i havn. Vi hadde som seg hør og bør, sushi til lunsj, med frukt og japanske gotterier(ohagi, for den som forstår)til dessert. Og så bløtkake, som er julekaka framfor noen her. Vi feirer jo en gebursdag! Så må jeg nytte høvet til å si at de fleste nordmenn har misforstått dette med sushi. Sushi er ikke rå fisk! Det som gjør det til sushi, er risen som er tilsatt en blanding av eddik, sukker mm. Men rå fisk er ofte en av indigriensene til sushi, spesielt hvis det skal være fint. Og sushi kommer i mange fasonger. Hvis du skal ha rå fisk som hovedrett, bestiller du sashimi.
Uansett, sushi passer utmerket til jul også!
Selskapet var i Matsusaka kirke, og det var foreningen av kristne blinde i Mie fylke, Muginokai,(Hvetekornet) som samlet seg sammen med ledsagere og menighetens folk. Vi konsentrerte oss om juleevangeliet ut fra temaet Gode nyheter, som på japansk kan ha ordet "lyd" i seg.
Måtte de gode nyhetene lyde sterkt her denne i denne juletida!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjempeartig ide med julekalender. Skulle gjerne hatt med to ord om den i julenummeret i MT, men det er gått i trykken. Vi får legge ut litt info på nettet i stedet. Veldig bra!

Hilsen Henrik S.Grydeland, Misjonstidende