lørdag, mars 24, 2007

Kaker tross faste


Nei, kokekurset/kakekurset tar ikke pause i fasten! Tvert imot ble det en kjærkommen anledning til å presentere Jesu lidelseshistorie for venner og naboer. Vi hadde tid både til kaffe og bildefortelling mens kaka sto i ovnen . Jeg merket at det gjorde inntrykk. Noen av dem kan sin bibelhistorie fra før.
Kaka ble også vellykket,den, bortsett fra litt brent på toppen. Japanske ovner og norske kaker er ikke alltid en god kombinasjon! En må prøve seg fram og ikke bare følge kokeboka slavisk. Det var ei enkel sjokoladekake,
og Mie vil gjerne prøve å lage den igjen.


Hele familien Yamaoka møtte opp! De er medlemmer i menigheten, og døtrene Aki og Yuki har vårferie akkurat nå. Når de begynner på igjen i april, går de opp et klassetrinn. Aki skal opp i sjette klasse, og Yuki skal begynne i tredje klasse på ungdomsskolen. Så da begynner kampen om å komme inn på den videregående skolen!
Jeg har kjøpt et krus til dem hver, som en liten gave fra menigheten i forbindelse med nytt skoleår. Det er ikke alltid lett å følge med på når en skal gi en gave eller ikke her i landet! Jeg spør gjerne noen i menighetsrådet om hjelp.

Naboen, fru Koike, fru Nakashima og min venninne Atsuko kommer fast til klassen. Fru Nakashima er husstelllærer! Vi hadde en gjettekonkurranse med det samme de kom: Hva har skjedd med kjøkkenet? Det gikk ei stund før de så det!!!
Atsukos sønn skal begynne på universitetet fra april, og flyttelasset, som får plass i farens bil, er snart på veg til Shikoku.
I dag regnet det, men vårregnet rydder bare plass for et hakk varmere vær. Kan vi feire påske under kirsebærblomstene, eller kommer de for tidlig?

Ingen kommentarer: