torsdag, desember 20, 2007

Vindu 20: Nå har vi vaske gølvet...


Ja, det stemmer! Ved til peisen står i tilhengeren utenfor kjellerdøra. På gjerdet på Nord-Sandom troner fugleneket. Treet er ikke pynta ennå, men det står i vaskekjelleren for å bli aklimatisert, sammen med en bolle kristorn fra Vestlandet, som ikke må fryse. Treet er furu, men her er også ei bøtte med grangreiner - blir det dekorasjoner, tro?
Og - endelig- jeg har laget to kranser, en med lilla bånd til ytterdøra, og en med den peneste kristhorn-kvisten plassert midt i einer-kvistene. Den ligger i vann for å settes opp inne julaften. Etter denne aktiviteten, som foregikk på Sandom-kjøkkenet, måtte jeg vaske gølvet både lenge og vel...
Men nå er kransen på plass og ønsker velkommen til hus- først husfolka som kommer i morgen, og så gjestene på lørdag. Baksten er i hus, og husfolkene sine rom har fått dekorasjoner, non-stop og kort med bibelvers. Ennå er det mye å gjøre, og ikveld sjekker jeg julestasen. Jo, det må nok dampes og strykes litt. En tur i kasse over havet tar på for klær også!
Nå kjenner jeg på forventningen, og begynner å bli klar til å ta imot.

Ingen kommentarer: