tirsdag, februar 27, 2007

Et rom for kirkens arbeidere

Idag var det møte for prester og misjonærer som arbeider innen Kinkikirkens menigheter her i Mie fylke. Denne gangen kunne vi ønske to nye velkommen inn i fellesskapet, nemlig Rut Kari og Knut Ola Topland. Rut Kari skal ha ansvar for ungdomsarbeid, og Knut Ola skal først og fremst studere japansk. Samtidig var det avskjed for pastor Sowa, som etter 15 år i Suzuka og Mie flytter til et annet fylke og en annen menighet innen Kinkikirken.
Vi har arbeidermøte omtrent annen eller tredje hver måned. Programmet er forutsigbart: Andakt og sang, delerunde med nytt fra hver menighet, eller personlige ting en vil dele. Så er det et felles måltid: Denne gang lunsjbokser bestilt fra arbeidsstedet til et av medlemmene i Kawage menighet. Så hjemmelaga dessert og kaffe.
Etterpå kom det høytidelige: Alle må si litt, både til de som kommer, og den som går. Den som går, får en gave, og både de som kommer og han som går, må si litt selv. Det oppsummeres i bønn til slutt.
Etterpå hadde vi bønnemøte på norsk, og benyttet muligheten til litt sosialt og måltidsfellesskap, mens vi overlot gospeløvelsen til de unge!
Neste gang er det min tur til å være den som går. De har visst allerede kjøpt gaven...
Sa jeg at møtet denne gangen var i Kawage? Det går nemlig på omgang mellom menighetene, og siden jeg er den det skal være avskjed for neste gang, hopper vi over Yokkaichi lengst i nord og starter sørfra igjen.

Ingen kommentarer: