søndag, april 01, 2007

Palmesøndag

Det er palmesøndag, og Yamamoto-sans tur til å lede gudstjenesten og preke. Han har selv valgt å gjøre de to tingene samtidig på grunn av at det kan være vanskelig å få fri på jobben om søndagene. Som du ser var vi ikke mange, 11 med stort og smått, men det var en fin gudstjeneste med Jesus i sentrum. Fordi mange ikke kan komme på Skjærtorsdag og Langfredag, var teksten om korset.
Men vi hadde i allefall pynta med etpar palmegreiner for å markere dagen! Det står nemlig et slikt tre i hagen, så det er bare å forsyne seg. Men de satt litt langt oppe, så jeg nøyde meg med to!
Her er babyen jeg gikk og bar på for ett år siden, slik at mor skulle få spille, og far lede! Nå er hun stor jente på snart 2 år, men vi leker fremdeles sammen under gudstjenesten en gang i måneden.



Aya farer rundt fra det ene til det andre, men hun kan også sitte stille på fanget. Og hun har sin egen offerkonvolutt med 5 kroner som hun la i korga da den kom rundt. Her er det disippelopplæring på gang!


Etter gudstjenesten skjer det litt av hvert. Mizoguchi-san er profesjonell massør, og idag fikk vi alle nyte godt av hennes tjeneste. Stive skuldrer og nakker fikk en god omgang av hennes sterke hender. Det gjorde godt! Da alle var ferdige, ropte hun på meg.-Nå har du vel lært at skuldre blir stive, og at du må få gjort noe med det straks, sier hun formanende. Dette vet alle i Japan, men hun har skjønt at vi utlendinger ikke er så bevisste på slike ting. Hun har en diakonal tjeneste i kirken! Mange blinde er utdannet massører, og driver med akupunktur. Hun og mannen jobber sammen. Han tar mennene og hun kvinnene, og så er det et forheng imellom. Da kan de også prate sammen mens de jobber!

Ingen kommentarer: