torsdag, desember 07, 2006

8.vindu: Pepperkaker til Filip

De første pepperkakene gikk til Filip. Dette er ikke en mann, men en kristen bokhandel som holder til i dagligstua til fru Tsukamoto fra 1. til 7. hver måned. Selv bor hun og mannen i nabofylket nå, men huset deres står ledig, og når han blir pensjonist, drømmer hun om å drive denne bokhandelen på fulltid. Hun har i lengre tid hatt et kall til å starte den første kristne bokhandelen i Mie fylke, og begynte så smått for nesten ett år siden.
I desember var det julekort og hjemmelaget julepynt som gikk. Men fru Tsukamoto er ikke bare selger. Hun serverer gratis kaffe og te med noe å bite i, og hun er sjelesørger og bønnepartner når det er behovet. Filip er et sted der kristne fra ulike menigheter treffes og blir kjent, og et sted det er lett å ta med venner til. Her er atmosfære, musikk og levende lys!
Hvorfor Filip? Kanskje du allerede har kommet på det? Jo, det er etter Filip i Apostlenes Gjerninger, han som forklarte den bibellesende etiopiske hoffmannen hva som var meningen med det han leste. Fru Tsukamoto smakte på pepperkakene over en kopp te med litt prat og litt bønn, og kom med en pakke appelsinte som gjengave.

Ingen kommentarer: