torsdag, desember 07, 2006

7.vindu: En duft av jul

Så er pepperkakene bakt og står i en boks på kirkekjøkkenet og venter. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å lage dem. Men da vi planla barnefesten og godteposene, sa Mie at da hun var barn, var det stor stas å få godter i kirka, men nå får de det jo hver dag! La oss heller lære barna å gi, og la dem lage et julekort til noen! Enden på visa ble ei tilnærming: To pyntede pepperkaker med sløyfe til hver, derav en til å gi bort! ( I tillegg til julekortet)
Så måtte kakene lages, da.
Pepperkakene begynte sin gjerning allerede før de var ferdige: De skapte et fellesskap mellom kvinner i ulike livssituasjoner og stadier i liv og tro. Hun som kom for første gang sist uke, var med, og gikk fint inn i gruppa.
Første utfordring var: Hvordan lager vi hullet til sløyfa? Her kom førskolelæreren til sin rett: Vi tar et vidt sugerør, klipper det kort og stikker ut. Så er det lett å puffe ut deigen inni med en spisepinne når det blir fullt. Disse damene hadde laget kjeks før, så jeg passet de to ovnene på kjøkkenet. Og nå skal jeg gi deg et sjokk: Bordet du ser på bildet, står bakerst i kirkesalen!
Etterhvert blandet småpraten seg med krydderduft, litt sang, litt musikk, og det ble lunt og godt inne. Den eldste passet den yngste så mor fikk bake. Og pepperkakene ble både pene og gode, med hull og alt.
Det blir mange kaker av 800 gram mel, flere enn vi trenger på festen. Seinere skal du få høre mer om hva pepperkaker kan brukes til.

Ingen kommentarer: