søndag, mai 20, 2007

17.mai i Japan?

Jo, det er 17.mai her også, og vi feirer den selv om vi ikke har noen norsk skole eller kirke lenger i Kobe. Denne gangen ble festen arrangert på bibelskolen på Aotani, for den som er lokalkjent. Vi hadde ikke noe tog denne gangen, men det var gudstjeneste, middag, leker , diverse program, og kaffe, og besøk fra ambassaden i Tokyo.
Noen stilte ikke i bunad. Du kan kanskje gjette hvor disse har vært på misjonærmøte?












Det var flere forskjellige bunader representert. På en slik fest som denne kommer nordmenn som er i Japan av ulike grunner, sammen. Noen er misjonærer, andre er i landet på grunn av studier eller arbeid, mens andre igjen har sin ektefelle og familie her. Dessuten kommer gjerne japanere som har et forhold til Norge, så det er en internasjonal fest!





Det er ingen norsk skole lenger, men det er en lærer som underviser disse to elevene i norsk, og de hadde øvd inn et lite program for oss.










Ifølge en gammel tradisjon er kylling fra Kentucky Fried Chicken 17.mai mat for nordmenn i Japan! Da er det bare å slikke fingre og håpe at finstasen ikke får flekker. Men smakte gjorde det!
Vi var omtrent 40 tilstede på festen. Ikke som i gamle dager, men kjekt likevel!





Så var det leker ute på plassen. For første gang så lenge jeg kan huske, ble alle med på leken samtidig! Men barna måtte få en ekstrarunde etterpå.
Dagen ble avslutta med musikk, dikt og leker rundt bordene, og et lekkert kakebord!
Hurra for 17.mai i Japan!

Ingen kommentarer: