torsdag, januar 25, 2007

Reisende i bøker

Inasan har vært reisende i bøker i omtrent 20 år. Han leder den kristne bokhandelen Seibunsha i Nagoya. Seibunsha ble starta for 50 år siden av lutherske kristne, og Inasan kunne idag fortelle at disse kristne kom fra en av Kinkikirkens menigheter!

En gang i måneden fyller han bilen med bøker og annet som menighetene i nabofylket Mie har bestilt, og drar fra kirke til kirke. Han besøker ikke bare de lutherske menighetene, men alle som ønsker å handle med ham. To-tre uker før sender han postkort med dato og klokkeslett, og så er det bare å bestille, via mail, fax eller telefon. Hjemmeside har de selvsagt også!
I god tid før jul har han med seg kataloger og brosjyrer, som gjelder hele året. Dessuten er det stadig bokomtaler i det kristelige magasinet som han også formidler abbonnement på. Det utgis utrolig mye kristelig lesestoff og materiell når en tenker på hvor liten prosent av befolkningen som er kristne! Og markedet oversvømmes av småsøte bruksting med bibelvers på. Men det er jo en måte å ta med seg troen inn i hverdagslivet på.

Jeg har kjent Inasan i over 10 år, og jeg vet fra før at han liker god kaffe, det vil si filterkaffe, så jeg sørger for å ha kaffen klar med litt godt til når han kommer. Som regel har han tid til en prat også, for han er en sosial kar, og har som regel et stort smil på lur!
I dag hadde han til og med en gave til meg: Noen små bibelske trykk av kunstneren Sadao Watanabe! Selvfølgelig kopier, men det var en gave jeg ble glad for. Kanskje var det i forbindelse med jubileet. De hadde også laget flotte plakater og kort med informasjon om bokhandelen.

Inasan har en viktig tjeneste. Bortsett fra et bokrom i Yokkaichi som har åpent ei uke hver måned, finnes det ikke kristne bokhandler her i Mie fylke. Og kristen litteratur betyr mye for kristne som ikke har så mye kristen påvirkning og fellesskap til daglig. Derfor drar han ut i snø og regn, varme som kalde dager.Hele turen tar etpar dager, så han må overnatte på vegen. Fra Yokkaichi i nord og til Shima i sør er det omtrent like langt som fra Yokkaichi til Osaka! Derfor synes jeg at han fortjener en god kopp kaffe.

Ingen kommentarer: