onsdag, januar 10, 2007

Nyttårsmøte

8. januar var Kashihara kirke fullsatt i anledning Kinkikirkens årlige nyttårsmøte, som arrangeres på den japanske høytidsdagen som markerer 20-åringenes overgang til de voksnes rekker. Dette ble også markert på møtet. 6 unge, deriblant vår egen Rebekka, ble tatt fram og velsignet både med forbønn og gave. Men,

det mest populære innslaget på møtet var et slags Melodi Grand Prix der alle arbeiderne i Kinkikirka deltok fylkesvis. Til forskjell fra Grand Prix ble det ikke delt ut noen pris, men alle gruppene hadde forberedt seg godt, og satte stor pris på å få stå foran en fullsatt sal, for en gangs skyld. Så var det ikke vår egen, men Herrens pris vi skulle synge!

En annen sak er at en og annen nyttet høvet til å briljere med komiske talenter under presentasjonen av den enkelte arbeider, men siden det er vanskelig å oversette vitser, lar jeg det være! Ovenfor ser du Osaka-gruppa i aksjon.

Det må føyes til at hensikten med denne sangstafetten var at alle arbeiderne skulle få både et navn og et ansikt i lekfolkets bevissthet, og den skulle være med og understreke vår kirkes enhet og mangfold. Noe som også lyktes over all forventning!


Nei, disse jentene står dessverre ikke i kø utenfor Kashihara kirke! Bygningen bak dem er nok Kashihara kulturhus. De skal være med på en seremoni der alle 20-åringene er invitert. Der ønskes de offisielt velkommen inn i de voksnes rekker. Dette er en av de få dagene i året det vrimler av flotte kimonoer på byen, så fotoapparatene hadde det travelt! Men jeg kan betro deg at kimonoen ofte er lånt for dagen. Innkjøpsprisen er nemlig svimlende!

Men denne fridagen har også måttet gi opp sin opprinnelige dato til fordel for japanernes nyfunne trang til langhelger. Nå er den alltid på en mandag, slik som andre opprinnelig faste fridager i løpet av året. Keiserens fødselsdag har klart å holde stand, men det skulle nå også bare mangle!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei!
Så kjekt å se bilde fra Nyttårsmøte!
Håper du har gode dager

Klem Inger Marie