onsdag, juni 25, 2008

På verdens torg

Her er Sandom-kroken! På det blå bordet hadde vi et fat med hjemmebakte kjeks til utdeling. Hver kjeks hadde en lapp med påskrifta "Smak og se at Herren er god". Til kjeksene serverte vi Sandoms urtete. "Drikk djupt av kjelda!" sto det på veggen over tekanna. Brosjyrer måtte vi ha med, og en for anledninga komponert plakat med bilde av oss 4 voksne som bor her, og ei "boble" der hver av oss sier noe om retreat. Bønnekrukka på bordet i hjørnet, og lapper som bretter seg ut som blomster når du legger dem i vann, hadde vi også laga. Inni blomsten sto et bibelvers, en hilsen til deg! Bøverdalen kirke stilte med lysgloben, og tekstilene på veggen.
Kyrkja og trosopplæringsprosjektet var presentert her, og det ble solgt bl.a.T-skjorter og pins laga i forbindelse med jubileet.
Under taket hang klokka, egentlig ei stabbursklokke som venter på å komme på plass! Det var meningen vi skulle ringe i den til middagsbønn, men det var ikke så lett å nå opp... Litt spesielt å samle seg rundt lysgloben, be, tenne lys og løfte opp krukka, midt på verdens torg! Men hvorfor ikke?
Så venter vi bare på besøkende! Standen og anliggendet var synlig i terrenget, men det skulle nok litt mot til for å klyve opp og inn, for terskelen var litt høy. Noen gjorde det, tente lys og skrev en lapp, så på utstillinga, og kjøpte noe. Det var lettere å sette seg ved bordet utenfor og ta en kopp te . Men kanskje var det viktigste å være der, og å være synlig?
I alle fall var det kjekt, og mye arbeid, både fra fredag til søndag, mens det varte, og i forkant. Det var første gangen at kirka og vi var med. Og det ga mersmak!
( Innlegget er sett med Sandom-øyne, det kunne sikkert ha vært sagt mer om hovedaktøren, Lomskyrkja! Selv om jeg også er en del av kyrkja...)

Ingen kommentarer: