tirsdag, mai 22, 2007

På gamle tomter 2

Japan er et land med mange pensjonister. Det er de som kan reise på Kobe-tur og være turist på en hverdag. Guiden opptrer med flagg, slik at gruppa kan holde seg samlet.
Men det er vel ikke så ofte en ser brudepar midt i turistflokken. Disse er nettopp blitt viet i bryllupskapellet ved parken, og nå skal de fotograferes. Båtene ved havna går turer med turister.
Jeg gikk opp til den overbygde handlegata ved Motomachi, og videre til handlegata "Centagai". Her gikk vi ofte etter skoletid, og under gata kunne vi velge mellom mange små kafeer og restauranter. Etterhvert fikk vi faste steder, som både passet for smak og pengepung.
Vel ute i friluft igjen tar jeg vegen rett sør mot rådhuset. Det er ikke bare båtførere som lokker på folk idag! " Kjøp lodd, kjøp lodd," roper disse damene, iført tradisjonelle jakker i kimonostil. En ide for misjonsfolk i Norge?
Utenfor rådhuset ligger den store blomsterklokka. Lenger ned er den store parken der monumentet over jordskjelvofrene er, og det er dit jeg har tenkt meg.

Ingen kommentarer: