søndag, januar 27, 2008

Uke 4(eller 5?)

Det er lenge siden sist, og vi er alt langt ute i januar. Uke 4 er over og vi begynner på 5. Jeg var ikke så glad for ukenumrene mens jeg var i Japan. Der gir de ikke ukene numre på kalenderen, så når noen fra Norge bare oppga ukenummer, måtte jeg begynne å telle. Men det er rart hvor fort en venner seg til ting som er annerledes, for eksempel det at søndag kommer sist i uka, og ikke først som i det buddhistisk-shintoistiske Japan( !!!)...
Jeg har ikke bare sett skinn av sola, men den selv siden sist. Det var på Inspirasjonshelga på Lia Gård sist helg.
Gjett om jeg nøt det! Her stenger jo fjellene for sola ei god stund, og i tillegg ligger vi på "skyggesida."









Men det er ingen sure miner i husfolket for det! Vi nyter våre ukentlige husfolkmiddager, her sammen med våre to arkiverende venner. Sandoms historie vil nemlig bli å finne på Riksarkivet i Oslo heretter.


Denne helga har snøen (eller sjogen!) bare lavet ned. For meg som er vant til Nord-Norge virker det ikke uvanlig, men de fastboende sier at slik har det ikke vært på mange år.

Barna på tunet koser seg!
Men ville jeg klare å komme meg til kirka med bilen?I dag skulle jeg nemlig ta min første tørn som tekstleser i Lomskyrkja.
Ville plogen komme i tide, og ville jeg i det hele tatt komme meg opp på vegen?
Men jeg sto opp i god tid og gikk igang med snøskuffe(ca 1 1/2 times tid), bare for å oppdage at det hadde falt nokså mye snø siden siste brøytebiltur! Men det gikk bra fram til hovedvegen, og videre til Lom sentrum.








Og der lå Lomskyrkja med sol på fjella omkring.
Nå er det ikke lenge igjen!

Ja, jeg lengter etter lyset, at det skal være lyst når jeg står opp.
I fjor venta jeg på plommeblomstringa, nå er det sola.